Yeni Yol Okulları İlkokul

İLKOKUL

İnsanlık tarihinin en eski kavramlarından birisi de eğitimdir. Eğitim, insanlığın merkezinde yer alan bir çekirdektir. Tüm insanlık süreci boyunca ‘’İyi ve yeterli olmak, gelişen olmak, çağa ayak uydurmak, üreten ve sorgulayan insan olmak’’ ifadelerini duyar dururuz. Sorular hiç değişmese de yanıtları aramaya ve doğrusunu bulmaya çalışırız.

Tüm bu macera “Bir insan nasıl iyi olur?’’ sorusu ile başlamıştır. Bu sorunun yanıtını bulabilmek için binlerce yıl boyunca binlerce araştırma, binlerce felsefi sorgulama yapıldı. Sonrasında bu sorunun yanıtını çağımıza, toplumuza, geleneklerimize ve göreneklerimize uyarlayarak ilerledik ve “İyi bir insan nasıl yetiştirilir?” sorusu ile karşı karşıya kaldık. İnsanlık tarihinin belki de en zor ve en önemli sorularından birisiydi bu.

İşte tam da bu noktada Yeni Yol İlkokulu yöneticilerinden, öğretmenlerine; öğretmenlerinden, tüm çalışanlarına “Biz okul olarak nasıl bir insan yetiştirmeliyiz?’’ sorusunun yanıtını aradık. Bu sorunun yanıtını arama çabası, öğretmenlerimizin, idarecilerimizin, kurucularımızın öngörüleri, iyi niyetleri, bilimsel çabaları ve gayretleri ile sonuç aldı ve okulumuzun misyonu oluştu.

İlkokul
Başarıdan Fazlası

Okulumuzda tam anlamıyla sorgulayan, araştıran bireyler yetiştirmeyi amaçlarken bunu yaparken öğretim kavramının eğitim ile ilişkisini özümseme şansı bulduk. Bu süreçe öğretim teknikleri, öğretme şekli ve süresi gibi birçok faktörü kendi içinde ilişkilendirerek başladık. Aynı zamanda eğitim kavramının içerisinde öğretimin ne kadar önemli ve merkezde olduğunun bilincini yaşayarak “Peki ya daha fazlası nerede?’’ cümlesini sorgulayarak yolumuza devam ettik. Çünkü eğitim söz konusu olduğunda akademik becerilerin dışında insanı kendi yapan, kişilik özelliklerinden, mizaç anlayışlarına, ilgilerden, yeteneklere kadar birçok faktör olduğunu bir kez daha fark ettik. Ve bu faktörlerin bizi biz yaptığının bilincine vardık. Biz olmadan başarı tek başına nasıl olabilir ki diye düşündük. Bu nedenle “Başarıdan Fazlası” sloganımız ile serüvenimize devam ettik.

Peki ya “Neydi Başarıdan Fazlası?” Başarıdan fazlası, okulumuzda bulunan birçok atölye ve etkinlik alanını çocuklarımızın ilk yıllarında keşfetmesine olanak sağlamaktı. Çocuklarımızın kişilik gelişimlerine katkı sağlayabilecekleri sanat, satranç, drama, spor gibi alanlarda çeşitlilik gösteren atölyelerimizde kendilerini keşfetmelerine destek olduk! Sadece atölye ve etkinlik değil yabancı dile ve diğer kültürlere duyarlılığımız da ön plandaydı! Bu nedenle yabancı dil eğitimimize önem vererek yolumuza devam ettik.

Tüm bu çabamız öğrencilerimizin kendilerini tanımaları, dünyayla ilişkilerini sorgulamaları, ilgilerini ve yeteneklerini öne çıkarmaları, üretme becerilerini ve merak duygularını geliştirmek içindi. Bunu yaparken de bir bütünlük olmasını hedefledik bu nedenle sadece atölye ve etkinlik derslerinin çeşitliliği ile değil okulda çalışan tüm personelimizin de ortak düşünce sistemi ile “İyi bir insan yetiştirmenin anlayışı’’ ile tutumlarımızı düzenledik!

Tam da bu süreçte eğitim anlayışımızın gelişimine katkı sağlayan, bizi diğer kültürlere, insanlarla bağlayan güzel bir köprü oldu IB PYP süreci başladı. Bu süreçte okulumuz gönülden inanarak ortak bir amaç ile hareket etti. Böylece; öğrencilerimize nasıl daha iyi öğretebiliriz, onlar kendilerini ve dünyayı daha iyi nasıl tanırlar, kendileri için, ülkeleri ve dünya için neleri üretebilirler soruları ile karşılaştık ve yanıtlarını kendimizde, eğitim sistemimizde aramaya başladık.

MEB müfredatımızı, geleneklerimizi, göreneklerimizi, evrensel değerlerimizi, iyi ve doğru olabilmeyi, dünya vatandaşı olabilmeyi hedefleyerek çalışmalarımıza ara vermeden devam ettik. Bu çalışmaları yaparken her bir öğretmenimiz kendi öğretmenlik görüşü ve okulumuzun öğretmenliğe bakış açısı ile IB PYP bakış açısını birleştirme deneyimi yaşadı. Bizler bu deneyimi yaşarken öğrencilerimiz de araştıran, sorgulayan, duyarlı, iletişime açık, risk alan, dengeli bireyler olmak için keşfe çıktılar.

Bu keşifte amacımız daha da netleşti ve çocuklarımıza, doğru bilgiye nasıl ulaşacaklarını, kendileri ile nasıl barışık olacaklarını ve yaşam boyu nasıl gelişeceklerini göstermiş olacaktır. Amaçlarımız çokken ve yolumuz bu kadar uzunken yaptığımız tüm çalışmalar bizi ve öğrencilerimizi “İyi Bir İnsan’’ olmaya daha da yaklaştıracaktır.

Okul, genç beyinlere; insanlığa hürmeti, millet ve memleket sevgisini, şerefi, bağımsızlığı öğretir.

VELİ GÖRÜŞME SAATLERİ

SINIF ÖĞRETMENLERİ

MASAL

FELSEFE

İNGİLİZCE

ALMANCA

MÜZİK

BEDEN EĞİTİMİ

ATÖLYELER

BİZE ULAŞIN

İLETİŞİM FORMU

Yeni Yol